image

Bezpečně přepravíme Váš motocykl

Česky English Español
Drobečková navigace

Úvod > BLOG > Jak si sbalit věci na motorku

Jak si sbalit věci na motorku



Zajímá Vás jak si nachystat věci na motorku, kterou s námi odesíláte do cílové destinace ?

Věci na motorce

Koncept cestování s motoGBOXem je postaven na tom, že přiletíte “na lehko” do cílové destinace a zde již bude čekat Váš motocykl. Abyste opravdu mohli letět "na lehko", tedy jen např.s příručním zavazadlem, musíte již mít vše s sebou na motocyklu, který jste odeslali do cílové destinace.827f9768-18c1-4774-82e5-76d95410a45d.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

Motorkářské oblečení

Nejlepší je, pokud je již sbalené ve vaku nebo bočních kufrech a je součástí motocyklu. Pokud opravdu není zbytí a  není kam dát na motocykl, dejte jej do jakékoliv tašky a tu čitelně označte  jménem, příjmením, registrační značkou motocyklu a datumem příletu a odletu z cílové destinace.Tašku si můžete ponechat v místě převzetí motocyklu a po návratu opět zabalit na cestu zpět.

věci na motorce                                                

Přilba 

Přilba musí být připevněna k motocyklu. Je jedno zda-li na sedačce, na zavazadlech, na bočních kufrech popř.uschována v topcasu, ale nemůže být volně, tedy na zrcátku nebo na řídítkách či jen tak položena bez uchycení. K upevnění jsou nejlepší (pokud není v topcasu) síťky na zavazadla nebo "gumycuk" tzv.pavouk. 

motorka                                                         949d04ed-845f-43a1-836a-ed870f8526bd.JPG

Boty 

Stejně jako přilba musí být pevně uchyceny na motocyklu nebo v označeném zavazadle.

c04b7f33-a5b8-4a63-ab1c-d16f2ac5bbac.JPG                                                         d4a7a9dc-6859-4036-a387-9a0e8ebef5f5.JPG

 

Pohonné hmoty

Tak jak máme avizováno ve VOP, nádrž s pohonnými hmotami nesmí být plná. Naše přeprava se uskutečňuje v režimu mezinárodní úmluvy o silniční nákladní přepravě (CMR). Pokud se jedná o pohonné hmoty v nádrži převážených motocyklů, vzhledem k našemu konceptu se bude vždy jednat o podlimitní ADR. Nicméně během přepravy dochází v nákladovém prostoru ke změnám teplot, obzvláště v jižní Andalusii, kde v létě dosahují teploty 40 stupňů Celsia a z tohoto důvodu je NUTNÉ aby ve Vašich nádržích byla maximálně polovina pohonných hmot. Pokud dojde k jakémukoliv poškození motocyklu nese plnou vinu majitel motocyklu, jež toto způsobilo.

20230417_083630.jpg

Technický stav motocyklu

Chystáte se, společně s Vaším motocyklem, na cestu, která může být mnoho tisíc kilometrů od domova. Váš motocykl musí být v perfektním technickém stavu, obzvláště dbejte prosím na únik provozních kapalin. Jakýkoliv motocykl, který má evidentní únik kapalin bude vyloučen z přepravy. Pokud je Vaším cílovým místem Málaga (jižní Andalusie), umíme zajistit v našem depu DEMOTO jakýkoliv servis či přípravu na Vaší cestu (výměny pneu, brzdových destiček, olejů, filtrů, řetězových sad, spojky, seřízení ventilů atd.)

 

Pamatujte prosím na to, že je nutné dodržet rozměry výška 150 cm šířka 120 cm a délka 245 cm

Koncept našeho motoGBOXu je konstruovaný tak, že lze bezpečně převézt jakýkoliv motocykl větších rozměrů (HD Electroclide, Roadmaster, Valkyria atd.) Všechny rozměry motocyklu (vč.zavazadel) nad výše uvedené rozměry, jsou účtovány X 1,4 ceníkové ceny. Je to z důvodu většího záběru ložné plochy, kdy musíme převážet takovéto motocykly na délku nikoliv šířku ložné plochy.