image

Bezpečně přepravíme Váš motocykl

Česky English Español
Drobečková navigace

Úvod > BLOG > Maroko na motorce

Maroko na motorce



Maroko na motorce: Dobrodružství, které mění život.

Představte si, že projíždíte nekonečnými pouštěmi, objevujete skryté oázy, proplétáte se starobylými medinami a užíváte si panoramatické výhledy na Atlasové hory – to vše na dvou kolech. Cestování po Maroku na motorce je zážitek, který se vryje do paměti na celý život. Ať už jste zkušený motorkář nebo se na motorce teprve učíte, Maroko nabízí dobrodružství, které vás přenese do úplně jiného světa.

Proč navštívit Maroko na motorce?

Maroko je země kontrastů. Od sněhem pokrytých vrcholků Atlasu až po horké písky Sahary, od starověkých královských měst po malé horské vesničky, každý den na motorce přináší něco nového a vzrušujícího. Maroko je také domovem přátelských lidí a bohaté kultury, která je směsicí afrických, arabských a evropských vlivů. Je to země, kde se můžete na chvíli zastavit, vypít sklenici čaje a nechat se pohltit místním příběhem.

Příprava na cestu

Cestování po Maroku na motorce vyžaduje důkladnou přípravu. Nejdůležitější je vybrat správný typ motocyklu. Vzhledem k rozmanitosti marockého terénu – od asfaltových silnic až po nezpevněné cesty – je ideální volbou cestovní enduro. Nezapomeňte také na důkladnou kontrolu motocyklu před odjezdem, zejména na pneumatiky, brzdy a olej.

Základním pravidlem je balit lehce, ale prakticky. Nezbytnosti zahrnují dobrý spacák, stan a karimatku (pokud plánujete kempovat), sluneční brýle a vysoký faktor opalovacího krému. A samozřejmě nesmíte zapomenout na platný řidičský průkaz, cestovní pas a pojištění. Pokud by se Vám cokoliv, kdekoliv v Maroku stalo, buďte si jistí, že vždy se u Vás někdo objeví (i když si myslíte, že široko daleko není vůbec nic) a najdete řešení pro Vaši situaci.

Na co se těšit

Jedním z vrcholů cesty může být jízda přes Atlasové hory, kde se silnice vine krajem s dechberoucími výhledy. Pak je tu poušť Sahara, kde můžete zažít nezapomenutelné východy a západy slunce a přespat v tradičních berberských stanech.

Nezapomeňte navštívit i marocké městské perly jako Marrákeš, Fes a Chefchaouen. Marrákeš vás ohromí svým pulzujícím náměstím Djemaa el-Fna, Fes svou největší zachovalou středověkou medinou na světě a Chefchaouen svými úzkými uličkami a modře natřenými domy.

Bezpečnostní tipy

Bezpečnost by měla být vždy na prvním místě. Předpisy na silnicích v Maroku se mohou lišit od těch, na které jste zvyklí doma, takže je důležité být opatrný a respektovat místní pravidla. Vždy jezděte s helmou a očekávejte neočekávané – od zvířat na silnici po nevypočitatelné chování některých řidičů. Za celou dobu co jsem byl v Maroku (a mnohokrát jsem nechával motocykl na ulici přes noc) se nikdy nic nestalo.

Závěrem

Cesta Marokem na motorce je opravdovým dobrodružstvím, které vám umožní prozkoumat krásy této země z pohledu, který je mnohým cestovatelům ukryt. S přiměřenou přípravou, respektem k místní kultuře a otevřeným srdcem se můžete těšit na zážitek, který vám zůstane v paměti na celý život. Připravte se na to, že se do Maroka zamilujete, a to nejen z pohledu sedla vaší motorky. Nějaké základní tipy jsme sepsali v sekci. Maroko